L’Ajuntament de Sant Just Desvern instal.la carregadors Sb per les bicicletes elèctriques (cat)

Sant just crea una flota de bicicletes elèctriques municipals per tal de fomentar el transport sostenible

Per tal de fomentar-ne l’ús, i després d’estudiar diverses experiències amb els ajuntaments del voltant amb bicicletes elèctriques, s’ha decidit ubicar-les al costat de l’entrada de l’ajuntament, ancorades amb una base electrònica, creada per una empresa de Rubí, Social Bikes; i que serveix tant per bloquejar la bicicleta com per carregar-la mentre està fixada.

L’ ajuntament disposa des d’aquesta setmana de 5 bicicletes elèctriques cedides per la AMB. Aquests vehicles, del model Uualk, una empresa de Sabadell, disposen de canvis de marxes i d’un motor elèctric que assisteix en cas que sigui necessari.

Per tal de fomentar-ne l’ús, i després d’estudiar diverses experiències amb els ajuntaments del voltant amb bicicletes elèctriques, s’ha decidit ubicar-les al costat de l’entrada de l’ajuntament, ancorades amb una base electrònica, creada per una empresa de Rubí, Urbikes; i que serveix tant per bloquejar la bicicleta com per carregar-la mentre està fixada.

Les persones treballadores que ho demanin també podran provar-les durant un mes per desplaçar-se amb elles des del seu domicili, amb l’objectiu de provar aquest sistema de transport alternatiu i fomentar la sostenibilitat. La bicicleta elèctrica permet a aquests professionals rendibilitzar el seu temps, en tractar-se d’un vehicle petit i àgil, que a més a més comporta zero emissions de gasos contaminants a l’atmosfera.

Aquest any, l’ajuntament, tornarà a demanar bicicletes dins del programa de cessió de bicicletes de l’AMB, per tal d’ampliar la prova pilot.

Aquesta és una de les mesures que s’estan impulsant des de l’ajuntament per tal de fomentar aquest mitjà de transport, juntament amb d’altres ja realitzades com l’increment d’aparcaments i de la creació del punt bici de la plaça del Parador.

A més a més, aquest estiu es millorarà el carril bici dels carrers Onze de Setembre, Miquel Reverter, Indústria i Carretera Reial.

Paral·lelament, s’està redactant el projecte executiu del carril bici que connectarà la Carretera Reial amb Esplugues per la calçada, i que enllaçarà amb la nova passarel·la de l’Avinguda Diagonal i que s’inaugurarà aquest estiu.

 

Font: http://informacio.santjust.net/comunicat/1092/

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.